www.havspaddlarnasblaband.se
 

Bokinformation


Vill Du veta hur det gick till när HBB blev till?
Läs särskilt kapitel härom i Jims nya bok

100.000 KILOMETER I HAVSKAJAK

med underrubriken SAMLADE SKRIFTER OCH NYA GLIMTAR UR EN PADDLARES LIV.bokomslag2


EN KAJAKSTRÖVARES BERÄTTELSER
Denna bok handlar inte om de stora expeditionerna på avlägsna hav i främmande världsdelar. Den är inte heller en instruktionsbok med tydliga anvisningar om hur paddling går till. Den är inte skriven av en person som har paddlat sedan barnsben eller är en mästare i teknik.

Denna bok handlar om kajakpaddling på av författaren kända vatten längs Sveriges, Norges, Danmarks och Finlands kuster och på fjordar och insjösystem i de olika länderna.
    Och visst, en skandinavisk fjord eller ett nordiskt sjösystem kan upplevas som ett avlägset hav. Och visst, situationer i bokens färdberättelser kan belysa olika tekniker.
    Men framför allt är boken skriven av en man som tycker om att paddla kajak och som inte väjer för att utlämna sig själv och sina tankar. En man för vilken den egna kajaken inte bara är en kajak utan en farkost med nästan en egen själ. En farkost som genom alla årstider troget burit honom över hans allt vidare hemmavatten.

Denna bok ...

...om en paddlare som
under 2.228 dagar har
färdats 100.160 kilometer
i havskajak.

   Två nedböjda strån från vikens fjolårsvass låg tvinnade under förskeppets gummicord höll kajaken på plats i det lugna vattnet. Jag stuvade undan kaffekoppen, kröp längre ned i sittbrunnen och vilade huvudet mot packpåsen på akterdäck. Vårsolen värmde skönt. Livet kändes gott o lätt.

   Dagens färd hade börjat i dimslöjad gryning. Då i dagens första timmar paddlade jag fram på ett vatten som vore jag den första människan någonsin att störa dess spegel. Ändå har sjöfarare genom århundranden navigerat över samma fjärdar som jag nu gjorde. Men så är sjöar och hav beskaffade, att spåren suddas ut långt innan både gårdagens och dagens farkoster nått sina sökta horisonter.

– o – o – o –

Boken kostar 150:- inkl. porto och beställs direkt av Bengt Larssons Förlag, tel. 08-560 401 11 eller via E-post genom Bengt Larsson
Vid beställning för leverans till utlandet kostar boken 200:- inkl. porto. Ange: "HBB:s hemsida" vid beställning.

Pris 280:- vid samtidigt köp av Bengt Larssons bok "Kusten är klar !" samt Jim Danielssons bok "100.000 KILOMETER I HAVSKAJAK".
Vid beställning för leverans till utlandet kostar bokpaketet 350:- inkl. porto.